Animatie nieuwe website André Wils
de jaren 40-45 & Nederlands Indië

Veel nieuwe items toegevoegd.

In Loon op Zand staat een bijzonder museum met een unieke verzameling.
Frans van Venrooij, inwoner van dit dorp, verzamelt al ruim 50 jaar spullen die uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog komen. Zijn zoon Alexander helpt hem daarbij ook al weer 25 jaar. Toegang tot het museum is op afspraak en gratis maar donaties zijn welkom. De donaties gaan naar de Stichting: “ De Jaren 1940-1945, De Jaren Nederlands Indië ”. Deze Stichting draagt zorg voor de instandhouding en beheer van de collectie. Tevens wil de Stichting er zorg voor dragen dat de collectie beschikbaar wordt gesteld voor educatieve doeleinden en bezichtiging door het publiek.

Iedere keer wanneer ik het museum bezoek zijn er veranderingen te constateren.
Frans en Alexander vernieuwen en veranderen regelmatig voorwerpen zoals uniformen, uitrustingstukken,  foto’s en vele andere items in het museum.
Ik sta versteld hoe fanatiek Frans en Alexander zijn om het museum aan te passen/vernieuwen.
De collectie is natuurlijk nooit volledig en wekelijks ontvangen Frans en Alexander nog nieuwe grote en kleine aanwinsten. Dat zorgt ervoor dat ze zaken kunnen complementeren of kunnen wisselen..

zoek de verschillen 2014 - 2016 ?
zoek de verschillen 2014 - 2016 ?

Het museum heb ik digitaal vastgelegd in 2014 en een virtuele rondgang gemaakt met 20 bolpanorma’s.
Klik hier en ga naar de virtuele Tour Museum 40-45 versie 1.0.
Twee jaar later is er veel veranderd dat ik weer een nieuwe serie van 5 bolpanorama’s heb gefotografeerd en hiervan een nieuwe virtuele rondgang heb gemaakt.
Klik hier en ga naar de nieuwe virtuele Tour Museum 40-45 versie 2.0.

De virtuele tour versie 2.0 gestart...............
Rechts boven in het scherm staat een knop met de naam play.
Door op deze knop te klikken start er een automatische tour. (zoals de You-Tube video maar dan in de Virtuele tour zelf)

bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [17 september 1944] [Museum 40-45] [Vrijheidspark] [Dodenherdenking] [Herdenken Tilburg] [Bevrijdingsrit] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]