Animatie nieuwe website Andrť Wils
Vrijheidspark Tilburg

Factoriumtuin wordt Vrijheidspark met herdenkingsmonumenten

Tilburg herdenkt alle gevallenen en bevrijding voortaan op 4 mei & 27 oktober 2017 in het Vrijheidspark. De Factoriumtuin wordt omgedoopt tot Vrijheidspark met herdenkingsmonumenten. Dankzij de gezamenlijke inzet van de herdenkingsorganisaties kunnen we samen onze boodschap versterken. Elk jaar op 4 mei staan we stil bij dodenherdenking en onze vrijheid en vooral bij de slachtoffers die daarvoor hun leven gaven. Dat moeten we blijven doen, in het Vrijheidspark”.

Vrijheidspark Tilburg

Heel Nederland staat op 4 en 5 mei stil bij het gegeven dat ons land op die dag 72 jaar geleden, definitief bevrijd werd. Elk jaar herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid.
De bevrijders van Tilburg mogen we natuurlijk niet vergeten verbonden aan 27 oktober 1944 de 15th Scottish Division en Prinses Irene Brigade, het feit dat Brabant een half jaar eerder bevrijd werd dan noord Nederland.
Persoonlijk vindt ik het een goed idee het Vrijheidspark zodat 4 mei landelijk herdenken en vieren zodat ook 27 oktober de bevrijders van Tilburg centraal herdacht kan worden in het Vrijheidspark.

Voorbeeld Vrijheispark Tilburg

Vier grote monumenten verhuizen naar het Vrijheidspark.
De monumenten zijn: 15th Scottish Division (geallieerde militairen), Monument Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene (verzet Nederland), Nederlands IndiŽ-monument (Tilburgse soldaten omgekomen in voormalig Nederlands IndiŽ), Zwerfkei aan de Coba Pulskenslaan (burgerslachtoffers, geallieerde militairen, verzet Nederland).

Op 11 april 2017 geeft gemeente Tilburg te kennen dat er een monument erbij komt namelijk 10 mei 1940 uit de Noordstraat.
Dit monument uit de Noordstraat is een plaquette, hoe gaat deze ingepast worden in het Vrijheidspark?
De monumenten komen in een kring om de betegelde plek waar de vlag staat. Daar omheen een stenen bank met de tekst: wij herdenken allen.

Vaandeldrager op weg naar Vrijheidspark

Op woensdag 19 april heeft firma M.J. van Riel b.v. vakkundig en met veel respect 4 oorlogs herdenkings monumenten verplaatst naar het Vrijheidspark.

Vaandeldrager hangt in kraan

Donderdag 20 april s’morgens heb ik het in aanbouw zijnde Vrijheidsplein bezocht, en 3 monumenten waren al geplaatst en men was bezig om de grond rondom het monument de Vaandeldrager aan te  stampen met een trilmachine.
De zwerfkei van Coba Pulskens was nog niet geplaatst en stond nog op het gras.
De firma W. Ketelaars bestratingen en groenvoorzieningen b.v. verzorgen de afwerking van het Vrijheidspark. Hier heb ik diverse gewone foto’s en bolpanorama’s gefotografeerd.

Vaandeldrager Vrijheisdpark
Monument Ned. IndiŽ
Scottisch Division
Zwerfkei Coba Pulskens

Klik hier en ga naar pagina Vrijheidspark weergegeven in Google maps.

Klik hier en ga naar pagina Plaquette 10 mei uit de Noordstraat.

Klik hier en ga naar pagina wow-slider 9, monumenten verhuisd naar Vrijheidspark Tilburg.

Klik hier en ga naar pagina Eerste Herdenking.

Klik hier en ga naar pagina wow-slider 11,  Virtueel rondwandelen op Vrijheidspark Tilburg.

Klik hier en ga naar de video impressie gemaakt d.m.v. Autotour Creator.

Klik hier en ga naar pagina  ‘Vrijheidspark’ Tour.

Klik hier en ga naar de pagina Aanpassingen v/h herdenken in Tilburg aan de huidige tijd.

bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Wilhelminakanaal] [40-45] [17 september 1944] [Museum 40-45] [Vrijheidspark] [Dodenherdenking] [Herdenken Tilburg] [Bevrijdingsrit] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]