Animatie nieuwe website André Wils
Tweede kraan

Containerterminal heeft een Tweede Kraan

 BTT Vossenberg II

Barge Terminal Tilburg (BTT) verzorgt dagelijks meerdere afvaarten van Rotterdam naar Tilburg en vice versa. Als inlandterminal te Tilburg  heeft BTT de functie van "Extended Gate" voor de Rotterdamse Zeehaven.
Containers worden over de filevrije en uiterst betrouwbare waterweg naar Tilburg vervoerd. Op de Terminal in Tilburg aangekomen verzorgt BTT aansluitend de regiodistributie of het vervoer over lange(re) afstand dat plaats kan vinden per spoor of via de weg.
Tilburg is dankzij de strategische ligging een snel groeiende hotspot voor veel (internationale) logistieke bedrijven.
Er zijn twee locaties in Tilburg namelijk Barge Terminal Tilburg "Terminal Loven" en Barge Terminal Tilburg "Terminal Vossenberg".

Foto van GVT.nl Terminal Vossenberg

In mei 2016 is op de Barge Terminal Vossenberg in Tilburg een tweede kraan in gebruik genomen.
Containerterminal Vossenberg is momenteel de enigste haven waar Containerschepen van klasse IV kunnen aanmeren en kunnen keren in de zwaaikom.
De terminal werkte als een magneet op grote bedrijven gelegen industrieterrein Vossenberg.
Steeds meer multinationals en logistieke dienstverleners vestigen zich rond de terminal en stemmen hun logistieke concept af op de containerstromen.
De Barge Terminal kon niet achterblijven met zoveel bedrijven die afhankelijk zijn van een goede service en just in time deliveries. Een tweede kraan is noodzakelijk om de bedrijfszekerheid van Barge Terminal Vossenberg veilig te stellen met nu twee prachtige rode kranen aan de kade van het Wilhelminakanaal. Bovendien zorgen beide elektrische kranen voor minder geluidsoverlast en zijn ze een stuk duurzamer dan de diesel gedreven reach stackers, waar voorheen ook schepen mee gelost en geladen werden.
De opslagcapaciteit van de barge terminal werd uitgebreid naar 2.000 TEU (duizend 40’containers), ook kunnen er zo’n 65 koelcontainers ‘aan de stekker’ worden opgeslagen.
Al deze uitbreidingen stellen GVT Group of Logistics in staat om in 2017 het magische getal van 100.000 multimodaal verwerkte containers in Brabant, te overschrijden.

Twee Rode Portaal Kranen Vossenberg

Containerterminal (haven) zou ik zeggen maar bij MCA spreekt men over Weg-Waterterminal.

Weg-Waterterminal BTT Vossenberg II - Tilburg.
Kadelengte 250 mtr.
Ruime opslagcapaciteit 2000 teu.
2 Portaalkranen (60 ton).
Twee reachstackers (45 ton).
Oppervlakte open area: 35.000 m2.
.

Nieuwe Portaal Kraan Vossenberg

Zwaaikom - Container Terminal Vossenberg II - juni 2016
kaart op Google My Maps
 

bolpanorama.nl
[Home] [Nieuws] [Het einde Flash] [iPhone iPad Sim.] [Tweede kraan] [Welke type schepen] [Wow-slider-6] [Koningsdag promoten] [Virtual Tour Builder] [graffiti kunstwerk] [27 oktober 1944] [Google Earth Web] [Tilburg] [Wandelroute] [Wilhelminakanaal] [40-45] [Gallerijen] [Projecten] [75 jaar bevrijding] [De langste dag] [Google maps] [Contact]